UNDSKYLD! Interview i Politiken

Interview: Undskyld! Politiken 2014-12-06Derfor skrev jeg Livsfarlig ledelse: For at sige UNDSKYLD! Alt hvad der står i bogen har jeg selv gjort på et tidspunkt. I bedste mening. Og det virkede. På kort sigt. Vi løb hurtigere og hurtigere, med armene over hovedet. Men hvor løb vi hen?

»Jeg vil gerne sige undskyld for de mange gange, jeg som konsulent har været ude på arbejdspladser og forkynde evangeliet om den nye ’smilende ledelse’ med vægt på ’anerkendelse’, ’selvledelse’ og ’mere ansvar til medarbejderen’. Jeg tog fejl. På overfladen lyder det demokratisk og sympatisk, at lederen interesserer sig for de ansattes privatliv, at der er fleksible arbejdstider, hjemmearbejdsplads og firmabetalt smartphone. Men under den sympatiske overflade er der tale om en livsfarlig ledelse, der får tusindvis af mennesker til at brænde ud«. 

Læs hele interviewet i Dagbladet Politiken 6. december 2014 på tryk eller online her, hvor videoen også kan ses.

“Nej, vi skal absolut ikke tilbage til tidligere tiders rædselsfulde ledelsesstil. Det vi skal frem til, er en bæredygtig ledelse, hvor man ikke lægger for meget ansvar over på medarbejderen. For meget ansvar fører til udbrændthed og er på langt sigt en dårlig forretning.”

Vist mere end 80.000 gange i weekenden og den mest læste artikel på Politiken.dk. Selve videoen er vist 40.000 gange og har givet mere end 25.000 likes på Politiken.dk og kan også ses på YouTube: